Ето и цялата му публикация: Десет причини за възхода на Възраждане.(1)

...
Ето и цялата му публикация: Десет причини за възхода на Възраждане.(1)
Коментари Харесай

Евгений Кънев: Десет причини за възхода на ”Възраждане” frognews.bg

Ето и цялата му обява: 

Десет аргументи за възхода на Възраждане.

(1) Благоприятна геополитическа среда

Този вид национализъм избуява в страни, в които по време на бурни исторически събития проблемите на хората се показват от този вид партии като резултат на въшни сили. Общото на немския нацизъм, съветския фашизъм и българския шовинизъм е, че виновниците са постоянно Съединени американски щати и англосаксонците (днес “евроатлантиците ”), а на процедура демократичните демокрации.

Стотици хиляди българи имат вяра, че България залинява поради Запада, а не поради българската олигархия от съветски вид.

(2) Благоприятна икономическа среда

Инфлацията, която в огромна степен (не само) е артикул на войната на Путин в Украйна се показва у нас - от всички партии без ПП-ДБ - като композиция на спрения от ПП-ДБ “евтин ” съветски газ и политиката на надуване на пенсии и обществени разноски от “безотговорните шарлатани от Харвард. ”

(3) Благоприятна медийна среда

На процедура, “Възраждане ” са щедро канени във всички медии, а тъй като в съвсем всички появи водачът се записва с някакъв скандал или скандално изказване - то медиите на реклами и кликове го дистрибутират стремително. Срещу себе си в типичния случай Костадинов има кимащи или неподготвени публицисти. Дори тези, които се усъмняват в думите му, нямат дуплика на негова имитация с цитати на случайни цифри, подбрани обстоятелства или откровени неистини - тъй че най-после той постоянно е “затапващ ”.

“Възраждане ” са царе на интернет рекламата. Вместо аутдор портретна реклама, те натъртват на посланията - които са елементарни, постоянно подправени, само че ефектно хващащи междинния българин за българското.

А тези послания - посредством в действителност експерти в Интернет - се мултиплицират през голям брой основани уеб сайтове, с цел да излизат нагоре в търсачките и доближават до оптимален брой хора.

(4) Благоприятна политическа среда

“Възраждане ” евентуално не са директен артикул на ГЕРБ, само че са финансирани от групировки, близки до ГЕРБ и Русия. Поради тази причина ГЕРБ им обезпечава медийна и антисъдебна “логистика ” за присъединяване в играта на им против главния съперник Политическа партия. 

Защото държавно управление без ГЕРБ е допустимо единствено с Политическа партия. Както преди Българска социалистическа партия беше изсмукано от “патриотите ” на Атака, НФСБ и Вътрешна македонска революционна организация, в този момент този избор се концентрира във “Възраждане ”, само че с по-голяма цел: с изключение на изсмукване на русофилските гласове от Българска социалистическа партия, би трябвало да се нападат либералите от Демократична България и плаши с “американски сътрудници ”, “джендъри ” и “майцепродавци ”, тъй че да отблъсне по-консервативната и патрЕотична външна страна на… Политическа партия. От другата страна на сандвича пък ГЕРБ нападна Политическа партия по оста дясно-ляво, че щели да потопят страната в дефицити и задължения, тъй че да отхвърлен ”десните ” от… Демократична България.

(5) Пасивна и слаба реакция на ПП-ДБ към “Възраждане ”

Няма да е изненада, в случай че чуете мъдрости в ПП-ДБ, че по този начин или другояче имало едни 10% патрЕоти у нас, представлявани в този момент от “Възраждане ” и затова нямало смисъл да им се “хващаме ” на провокациите.

За своя комфорт, демократичните партии заобикалят словесни дуели с тях, с цел да не се цапат, т.е одобряват “Възраждане ” като обикновено естествено злополучие, което ще отшуми от единствено себе си.

Проблемът не е, че би трябвало да се влиза в техния жанр и звук. А че хората не могат да схванат или какви полезности поради България пазят ПП-ДБ, или възприемат клишето “европейски полезности ” като противовес на ”българските полезности ”.  

Изглежда никой в ПП-ДБ не се занимава с този проблем. А по какъв начин другояче хората да схванат кои са “европейските полезности ” и по този начин да открият, че те са същите, които са в нашата Конституция? Т.е, че са в действителност “български полезности ”, които у нас са преднамерено подтиснати и жителите нямат концепция за тях. И до какво води това.

(6) Експроприация на понятието “патриотизъм ”.

Много хора не схващат смисъла на ироничния и обидния термин “патрЕоти ” (който и аз ползвам), тъй като не виждат какво неприятно има да обичаш родината си през нейната история и минало. Няма кой да изяснява, че няма нищо неприятно, хубаво е, само че стига “патриотизмът ” да не се лимитира единствено до това и да не се употребява за конфигуриране на хората против други нации и страни за политически цели. И че не по-малко значимо за нашето бъдеще е всички български жители, а освен етническите българи да са равни пред закона и с идентични права, които страната да пази. Този “граждански национализъм ” напълно липсва в посланията на ”жълтопаветната ” общественост.

(7) Отровната съветска осведомителна война 

Основният способ за събиране на избор от “Възраждане ” е почерпен от заготовките на съветската школа - всяване на боязън, обвързван с хипотетично Зло, което представлява  Западът в лицето най-много на Съединени американски щати.

Така да вземем за пример, когато “Възраждане ” набираше ход всяваше боязън против вируса (продукт на Запада), по-късно на имунизациите (от чипиране до преднамерено заразяване за понижаване на населението), борба със законовите ограничения против разпространяването и така нататък - с резултат най-вече умряли в Европа у нас. 

Последва всяване на боязън от влизане във войната, против НАТО, в този момент референдум против еврото.

С две думи, консистентна отбрана на съветските ползи. Но доста по-добре представяни като български ползи от Българска социалистическа партия. Така увлича освен русофилите, а и доста българи, които си мечатаят за някакъв неутралитет или просто ненавиждат Съединени американски щати и Запада.

(Политическо предприемачество

За да си политическа мощ с разширяващо се въздействие е нужно мощно политическо предприемачество. Това значи с огромна сила и резистентност за дълъг интервал да търсиш непрекъснато място и време за твоите послания.

И “Възраждане ” са не по-малко положителни от ГЕРБ. Дали ще употребяват трибуната на Народното събрание, всяка една допустима медия или на улицата и площада - те търсят непрекъснато благоприятни условия за видимо и запаметяващо се наличие посредством слова, изречения, звук, кавги и прочие Които под всякаква форма - рецензия, подигравка, даже насмешка - само че въпреки всичко се отразяват непрекъснато от медиите. Т.е не чакат да ги канят по медиите, а сами вършат събития, които да накарат медиите да ги отразяват. Но забележете - Има Такъв Народ с сходен жанр намаляваше с всяка поява гласовете си, а “Възраждане ” ги качва. Причината е No 9.

(9) ”Възраждане ” нямаше да е освен това от ранната “Атака ” или обединените патриоти, в случай че не беше водачът им. 

Дали Костадинов е малообразован, шарлатанин или престъпник - очевидно за доста хора това няма значение. Дали тъй като има неоспорим декламаторски гений, сладкодумство и излъчва лидерска мощ, която е магнетична за консервативния българин. Или тъй като приказва от негово име и го кара да се усеща горделив с битието си, с рода си, с качествата си, с персоната си. Или тъй като не изисква от него старания да се образова, труди, развива. Напротив - а че би трябвало да му се даде полагаемото, което чужденците от Европа и Съединени американски щати са му лишили.

(10) Апатичната, спяща за заплахата страна и общество.

Въпреки че от дълго време се приказва за фашистката същина на “Възраждане ”, у нас очевидно няма страна - президент, държавно управление, правосъдна система, медии - които да я спрат. Нещо повече, тази партия разцъфва под техния взор в интерес на непозната страна, която очевидно ни ръководи отдалечено.

Нещо повече - и в демократичните партии, организации, демократична общественост - а и в цялото ни сякаш демократично общество - няма ясно и мощно изразена реакция против словата, делата и практиките на Възраждане, които доста постоянно нарушават Конституцията.

Всички, които милеят за демокрацията и свободата би трябвало да знаят и помнят приказката за жабата в тенджерата.

“Възраждане ” би трябвало да бъде спряна СЕГА.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР